6+1 post για να ξεχωρίσει το Instagram της επιχείρησής σας

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του Instagram για να διαφημίσετε τη μικρή σας επιχείρηση οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτό που σήμερα θεωρείται ξεχωριστό στον ταχύτατο κόσμο των social media, αύριο έχει ξεχαστεί. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου business λογαριασμού στο Instagram είναι να είστε δημιουργικοί και συντονισμένοι με την εποχή και τα επονομαζόμενα «trends”, χωρίς να χάνετε τη προσωπική σας ταυτότητα.
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά είδη Instagram post και Instagram Stories, που χρησιμοποιούμε ως έμπνευση για τους λογαριασμούς που διαχειριζόμαστε εδώ στην Enverse.

1. Post που ξεχωρίζουν

Η πλατφόρμα του Instagram βασίζεται κυρίως στη δημιουργική και μοναδική εικόνα. Συνεπώς όταν μοιράζετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε ένα post, δεν αρκεί απλά μια καλοστημένη φωτογραφία.

Η εικόνα ή το βίντεο ή το gif που θα αποτελεί το post σας, συνάδει να είναι “visually pleasing”. Δηλαδή, να προσελκύσει το μάτι του χρήστη και να ξεχωρίσει μέσα στο ατελείωτο scroll που κάνουμε όλοι καθημερινά στο Instagram.

Στη μάχη της δημιουργικότητας, μπορείτε να επιστρατεύσετε Stop Motion βίντεο, καλοστημένες και συμμετρικές φωτογραφίες και δημιουργικά caption. Επιπλέον, με το νέο χαρακτηριστικό του Instagram, για πολλαπλές φωτογραφίες και βίντεο στο ίδιο post, μπορείτε να πείτε μια ολόκληρη ιστορία ή να ρωτήσετε τους πελάτες σας ποιο προϊόν προτιμούν.

2. Μοναδικές χρήσεις του προϊόντος σας

Σκεφτείτε τι είναι ξεχωριστό για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Και κυρίως, τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούνται, και δημιουργήστε post με βάση αυτό. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η επιχείρησή σας εμπορεύεται τοπικά προϊόντα, όπως μυρωδικά και βότανα. Δημιουργήστε post με συνταγές από τη γιαγιά ή σπιτικά καλλυντικά τα οποία ο καθένας μπορεί να φτιάξει στην κουζίνα του. Δώστε ιδέες για DIY κατασκευές, για εξόδους, για ταξίδια – για όλες εκείνες τις χρήσεις που το προϊόν σας μπορεί να προσφέρει.

Ένα τέτοιο Post, δεν είναι μια άμεση, ξεπερασμένη μορφή διαφήμισης αφού, για να τα θέσουμε απλά, δεν γράφει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «Αγόρασε αυτό, είναι καλύτερο». Αντίθετα φανερώνει πως δεν θέλετε απλώς να πουλήσετε ακόμα ένα προϊόν, αλλά να προσφέρετε ένα χρήσιμο προϊόν που ξεχωρίζει.

 

3. Οι άνθρωποι πίσω από την επιχείρηση σας.

Έχουμε μιλήσει ξανά, για το πόσο σημαντικός παράγοντας είναι το ανθρώπινο πρόσωπο, για τις πωλήσεις μιας επιχείρησης. Δείξετε στους ακολούθους σας τον δημιουργό της επιχείρησης ή δημοσιεύστε την εκτίμησή σας προς τους υπαλλήλους σας. Παρουσιάστε τον τρόπο που δουλεύετε και δημιουργείτε, την οπτική ενός barista ή developer. Για μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση, οι άνθρωποι που την αποτελούν, είναι τα γρανάζια της μηχανής της.

4. Φωτογραφίες πελατών

Δημοσιεύστε φωτογραφίες των πελατών σας με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Με τον τρόπο αυτό, τους δείχνετε ότι εκτιμάτε την προτίμησή τους στα προϊόντα της επιχείρησής σας.

Ζητήστε από τους πελάτες σας να χρησιμοποιήσουν ένα hashtag που εσείς θα δημιουργήσετε, ή αν πρόκειται για κατάστημα με φυσικό χώρο, να χρησιμοποιήσουν geotagging (κοινοποίηση τοποθεσίας) καθώς δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα προϊόντα σας.

Οι φωτογραφίες των πελατών αποτελούν την πιο αληθινή οπτική για τα προϊόντα σας που μπορείτε να παρουσιάσετε στο κοινό σας.

5. Διαγωνισμοί ή αλλιώς Giveaways, Προσφορές και Εκπτώσεις, Προϊόντα Limited Edition

Δημιουργήστε όμορφα post με δώρα και διαγωνισμούς για τους ακολούθους ή τους πελάτες σας. Ανακοινώστε τις προσφορές, τις εκπτώσεις αλλά και τα limited edition προϊόντα σας σε εκείνους που αγαπούν και επιλέγουν την επιχείρησή σας.

6. Γιορτινά και εποχιακά post, ή δικά σας Milestones

Όλοι αγαπούν τις γιορτινές μέρες. Δημιουργήστε post ανάλογα με την εποχή, για τον ερχομό του καλοκαιριού ή τα Χριστούγεννα. Τα post αυτά δεν συνδέονται άμεσα με τα το προϊόν ή την υπηρεσία σας, αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μέρες για να παρουσιάσετε δημιουργικά αυτό που προσφέρετε. Επιπροσθέτως, γιορτάστε και αφιερώστε ένα post στα δικά σας προσωπικά ορόσημα, όπως μια νέα συνεργασία, την επέτειο του μαγαζιού σας ή τα γενέθλια κάποιου υπαλλήλου.

7. Inspirational Post και Ρητά

Ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω Post, μπορείτε να συμπεριλάβετε και μια ακόμη κατηγορία: post που αποτελούν έμπνευση. Ένα quote, δηλαδή ένα ρητό που σας εμπνέει και συνδέεται με κάποιο τρόπο με την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, αν διαχειρίζεστε κάποιο κατάστημα με ρούχα μπορείτε να δημοσιεύσετε quotes που σχετίζονται με τη μόδα και την επιρροή της στην καθημερινότητα.

Επιπλέον, μπορείτε να δημοσιεύσετε post που έχουν να πουν μια ιστορία, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Ένα τέτοιο Post μπορεί να είναι είτε η συμμετοχή της επιχείρησή σας σε κάποιο εθελοντικό σκοπό ή ακόμα μια φωτογραφία με κάποιον γνωστό άνθρωπο που αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Όπως μπορείτε πλέον να καταλάβετε, το Instagram δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, αλλά ένας πολύ σύγχρονος τρόπος να κάνετε γνωστή την μικρή σας επιχείρηση.
Καθώς ο κόσμος είναι άμεσος κριτής των όσων δημοσιεύετε, χρειάζεται προσοχή και έμπνευση για να ξεχωρίστε από τους υπόλοιπους.