Κόστος Coaching. Πόσο κοστίζει το Business & Executive Coaching;

Κόστος Coaching. Θέλετε να εντάξετε το Coaching στην επιχείρησή σας αλλά σας αναρωτιέστε αν είναι μια σωστή επένδυση. Πόσο θα κοστίσει; Θα υπάρξει απόσβεση σε οικονομικούς όρους ή θα είναι μια υπηρεσία χωρίς οικονομικό αντίκρισμα; Υπάρχει τρόπος να μετρήσετε τα αποτελέσματα του Coaching; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απαντάμε σε αυτό το άρθρο.

 

1. Κόστος Coaching

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση “Πόσο κοστίζει το Business & Executive Coaching;” είναι “Όσο θέλετε”. Πραγματικά, λόγω της μεγάλης ζήτησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας υπάρχουν πολλοί ασκούμενοι coaches που προσφέρουν την υπηρεσία τους δωρεάν. Αν επιλέξετε έναν ασκούμενο coach είναι πιθανόν να λάβετε ένα πρώτο πακέτο υπηρεσιών δωρεάν και στη συνέχεια να πληρώνετε ένα μικρό ποσό για κάθε συνάντηση. Φυσικά η εμπειρία μετράει ως προς την απόδοση της υπηρεσίας αλλά αν βρείτε έναν υπεύθυνο Coach είναι πιθανόν να λάβετε μια πολύ Value For Money υπηρεσία. Από την άλλη, υπάρχουν διάσημοι Coaches, η αμοιβή των οποίων αντιστοιχεί σε τετραψήφια νούμερα για μια ώρα συνεργασίας μαζί τους. Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, γιατί όχι;

Ανάμεσα στις δωρεάν και στις πανάκριβες λύσεις υπάρχουν πολλοί business & executive coaches που ανάλογα με την εμπειρία, τις πιστοποιήσεις και την αναγνώριση που έχουν χρεώνουν 30€-100€ για μια ώρα συνεργασίας.  

 

2. Απόσβεση Επένδυσης – ROI Coaching

Αν και το Coaching είναι μια ψυχολογική εμπειρία, είναι λογικό, εφόσον παρέχεται σε επιχειρηματικό περιβάλλον, να πρέπει να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του σε οικονομικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλές μελέτες που υποστηρίζουν ότι το Business & Executive Coaching έχει θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα μιας επιχείρησης. Αρκεί να κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο google scholar  με το σχετικό λήμμα για να διαπιστώσει το αληθές του λόγου. Όλες οι μελέτες περιπτώσεων ωστόσο για το κόστος coaching αναφέρονται στη μέση απόσβεση και το μέσο ROI του Coaching. Δεν αναφέρονται στην υπηρεσία που θα λάβετε εσείς.

Η δική σας επένδυση μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο αποδοτική από το μέσο όρο ανάλογα με την επίδοση του Coach, τον φόρτο εργασίας των στελεχών, την σημασία που θα δώσει η διοίκηση στο Project Coaching και πολλούς άλλους παράγοντες.

Aν έχετε μια μεγάλη επιχείρηση ίσως να αξίζει να μετρήσετε την απόδοση του Coaching σε σχέση με το κόστος του ή/και την απόδοση των διαφορετικών Coaches που θα προσλάβετε.

 

3. Πως να μετρήσετε την απόδοση του Coaching;

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές μεθοδολογίες. Έχουν γραφτεί ολόκληρα βιβλία για τον τρόπο μέτρησης της αποτελεσματικότητας του Coaching.

Όπως συμβαίνει συχνά, η επιλογή της κατάλληλης μεθοδολογίας μέτρησης έχει να κάνει με τον οργανισμό που λαμβάνει την υπηρεσία. Το μέγεθος, την κουλτούρα του, τους πόρους που θέλει να διαθέσει για να μετράει.

Είναι σίγουρο ότι πρέπει να αναπτύξετε τη δική σας μεθοδολογία για την μέτρηση της απόδοσης του Coaching. Αυτό είναι καλό να γίνει στην αρχή της συνεργασίας με τον Coach σας και σε συνεργασία με αυτόν.  

 

Συνεργασία με την Enverse – Κόστος

Στην enverse παρέχουμε δωρεάν Coaching γνωριμίας και επ’αμοιβή υπηρεσίες business & executive coaching με κόστος 60€/ώρα + ΦΠΑ.  Παρέχουμε επίσης την δυνατότητα δωρεάν business &  executive coaching με εκπαιδευμένο ασκούμενο Coach